Preview SoftwareBus en GigaHits 2009-1

Cover 2009-1

Ook in dit nummer een ingrijpende verandering. Was het in november de invoering van full color, met ingang van januari 2009 verschijnt de SoftwareBus in A4-formaat, en met het nieuwe logo erop.
Hoofdredacteur Kees van der Vlies besteedt er terecht enige aandacht aan. Ook doet hij opnieuw een oproep aan de lezers om zelf eens in de pen te klimmen en iets te schrijven over eigen ervaringen met pc-gebruik. Dat kan uiteraard van alles zijn, mits het met computeren te maken heeft, maar bij voorkeur toch wel iets waar anderen van kunnen leren of hun voordeel mee kunnen doen.

 

CompUsers-dag 7 februari

Inmiddels al achter de rug, maar bij verschijning van deze SoftwareBus was het programma wel zo ongeveer compleet en het was ook op de website te vinden. De dag was zeer geslaagd, met veel belangstelling voor de workshops en lezingen.

 

Invoegtoepassingen voor Firefox en Thunderbird

Veiligheid en privacy, twee onderwerpen die in het kader van pc-gebruik van groot belang zijn. Wat zijn de verschillen tussen Internet Explorer en Mozilla Firefox? Hoe zit het met cookies en wat is verstandig bij al of niet toelaten? In Firefox zijn allerlei geavanceerde taken uit te voeren door middel van speciale plug-ins. die zijn voor spellingcontrole, om '3rd party scripts' tegen te houden, briefpapier te ontwerpen voor gebruik in Thunderbird (het gratis open software mailprogramma van Mozilla) en om daarin snel van taal te wisselen voor de spellingcontrole.

 

Uitgebreid hernoemen van muziekbestanden

Total Commander is een zeer veelzijdig programma, dat in dit blad al menigmaal werd besproken. Er zijn dan ook heel wat handigheden uit te leggen. Een ervan is het gebruik van de mogelijkheid om alle bestanden in een directory (map) met één opdracht een andere naam te geven, waarbij je de naam zodanig kunt kiezen dat die voor jouzelf een zinvolle betekenis krijgt. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van plug-ins.

 

GigaHits 2009-1

GigaHits2009-1

Ook deze keer een 'bomvolle' double layer DVD-ROM. Als je daarop niet iets van je gading vindt, dan ben je wel heel erg verwend...
De DVD is zelfstartend en installeert dan SuSE Linux 11.1, een versie die zeer veel verbeteringen bevat t.o.v. versie 11.0, die begin 2008 uitkwam.

 

PRG_KeePass

"Al die wachtwoorden." Je hoort het mensen om je heen regelmatig verzuchten. Het is voor velen niet eenvoudig om hun wachtwoorden en pincodes goed te beheren. Er zitten veel haken en ogen aan, zoals hoe maak je ze en waar bewaar je ze? Daar is nu een nieuw hulpmiddel voor: een computerprogramma genaamd KeePass. In dit artikel wordt zeer uitgebreid beschreven hoe dat werkt. Ook hier is sprake van plug-ins.

 

De Fritz!Box Fon WLAN 7270

Ze zijn niet goedkoop als je alleen naar de aanschafprijs kijkt, maar je krijgt er wel een geweldenaar voor! Dit apparaat is ongelooflijk veelzijdig en als je er goed mee aan de slag gaat, heb je de aanschafkosten er vrij snel uit door de besparing op je belkosten, als je maar via het internet belt. Een aanrader! Levert een draadloos netwerk, geschikt voor zes DECT-toestellen, analoge en ISDN-telefonie, analoge fax, USB-printen en USB-gegevensdragers, en netwerken (ook games).

 

MailStore: opslaan en beheren van e-mail

Dit programma biedt enkele prima aanvullingen op je eigen e-mailprogramma. Je kunt ermee sorteren, zoeken en bekijken. Het bespaart op je schijfruimte bij het maken van een backup, en het is sterk in het importeren en exporteren van je e-mails tussen diverse mailprogramma's. E-mails versturen vanuit deze versie van MailStore is niet mogelijk. Het programma is een uitgeklede versie van MailStore Server.
MailStore mag door particulieren gratis worden gebruikt. Het staat op de GigaHits DVD-ROM bij deze SoftwareBus. In het artikel staan installatie- en gebruiksaanwijzingen, maar voor een volledige handleiding moet je naar de website van de makers.

 

 

Categorieën