Preview SoftwareBus en GigaHits 2009-5

Voorplaat

 

Deze SoftwareBus staat voor een deel in het teken van de HME/HCC-dagen die op 27, 28 en 29 november 2009 in de Jaarbeurs te Utrecht worden gehouden. Daarnaast zijn weer een aantal interessante artikelen opgenomen en in dit nummer worden ook verenigingszaken van CompUsers belicht.

En natuurlijk is er ook weer de bijlage GigaHits. Weer een DVD-ROM van 8,5 gigabyte vol interessante software.

 

 

 

Drie redenen om de HCC-dagen niet te missen

Petra Claessen (directeur/bestuurder HCC) doet o.m. een oproep om gebruik te maken van de gratis toegang voor alle HCC-leden.

Algemene ledenvergadering d.d. 25 april

Kort verslag van de algemene ledenvergadering. Het verslag staat ook in het ledenkatern op de website www.compusers.nl.

CompUsers op de HCC-dagen

De plattegronden van de beurs, de HCC-stand en, meer gedetailleerd, van het deel waar je CompUsers vindt, staan in de SoftwareBus. Ook wordt het voorlopig programma van alles wat CompUsers tijdens de HCC-dagen wil presenteren kort beschreven in de SoftwareBus. En dat is samen toch vier pagina's, met info over, onder andere, lezingen, demo’s en workshops. Ook de gratis aanbiedingen voor leden en abonnees komen aan bod: de PCtoGO-stick en een aantal nieuwe discs. 

menu PCtoGODe PCtoGO-stick: de inhoud, werking en achtergronden van dit computertje van 13 gram (nou ja... het is je eigen systeem als er een 'host' in de buurt is) komen in de SoftwareBus uitgebreid aan bod. Op de GigaHits staat hoe je zelf zo'n 'stickie' kunt maken, inclusief de software.

 

 

 

 

 

Drie nieuwe discsNieuwe software-discs: tijdens de HCC-dagen brengt CompUsers weer drie nieuwe discs uit met software:
MultiMediaMaX 2010 (DVD-ROM 8,5 gigabyte)
DigiFotoDisc 2010(CD-ROM)
WebOntwerp 2010 (CD-ROM)
Twee complete bladzijden bieden informatie over de genoemde discs.

 

Rhino onder Windows 7

logo Win 7

Heb je Windows 7 al? Of gebruik je nog de 'release candidate'?

Rein de Jong start in deze SoftwareBus een serie artikelen over Windows 7. Hij deelt zijn ervaringen en kennis graag met de lezers. In het eerste nummer blijkt hij tussen de regeltjes door erg tevreden. Nu is er in de SoftwareBus tussen de regels maar heel erg weinig ruimte. Vandaar dan ook: een serie artikelen!

 

 

 

Uitslag DigiFoto VakantieFotoWedstrijd

Zoals beloofd staan de drie winnende foto's met wat toelichting pontificaal in de SoftwareBus afgedrukt. We hopen dat de lezers er net zoveel van zullen genieten als de jury. Ook de overige twaalf 'genomineerde' foto's staan in de SoftwareBus, maar wat kleiner. En velen zullen denken: 'Verdraaid … da's eigenlijk een veel mooiere foto dan de drie winnaars....'. Waarmee maar gezegd wil zijn dat ook deze foto's erg mooi waren en de jury een moeilijke keuze had te maken. Hierbij afgebeeld: de derdeprijswinnaar.

 

de derde prijs

 

Gezien het succes wil DigiFoto van de VakantieFotoWedstrijd een jaarlijkse traditie maken. En degenen die nu vinden dat ze een betere keuze hadden kunnen maken dan de jury, mogen zich vast als potentieel jurylid aanmelden :-).

De Ubuntu Koala met Karma

De diepere betekenis van deze titel moet je zelf maar uit het artikel van Hans Lunsing halen. Waar het om gaat is de nieuwste Linux-versie, Ubuntu 9.10, 'Karmic Koala', die net uitkwam voordat de SoftwareBus ter perse ging. Weer met een aantal belangrijke verbeteringen t.o.v. de voorganger.

Ubuntu 9.10 staat ook op de GigaHits. 'Bootable' nog wel. Je kunt dus je pc met Ubuntu 9.10 opstarten. Eerst liefst als 'live' systeem om Linux Ubuntu uit te proberen zonder iets aan je systeem te veranderen. Vanuit deze 'live' situatie kun je Ubuntu 9.10 ook permanent op je systeem zetten, bijvoorbeeld naast Windows. Alhoewel dit erg veilig is, raden we je aan om voor de zekerheid toch vooraf een backup te maken van je dierbare gegevens.

Fonera 2.0n

De nieuwste router van het wereldwijde Fon-WLAN-netwerk is een soort wonderkind. Hij kan van alles en is een benijdenswaardig bezit, zelfs zonder gebruik als Fon- access-point.
De eigenschappen van deze mooie en veelzijdige router staan in de SoftwareBus. Je kunt hem in levenden lijve bewonderen tijdens de HCC-dagen bij CompUsers.We laten hem daar zien met een '3G-aansluiting' op het internet via UTMS.

Fonera2.0n

Normaal kost de Fonera 2.0n inclusief verzendkosten € 89. Maar in samenwerking met Fon heeft CompUsers een aanbieding tot 31 december 2009 voor slechts € 69 excl. verzendkosten. Bestellen bij www.CompUsers.nl/eShop. (Deze actie is inmiddels verlengd.)

 

 

 

 

CompUsers verenigingszaken

Het gaat hier om korte verslagen van de MegaCompUsersDag d.d. 19 september en van de 'Kaderdag' op 24 oktober jl. CompUsers VraagBaak en hoofdredacteur René Suiker beschrijft de plannen en 'processen' van de SoftwareBusredactie.

A propos, de redactie kan nog versterking gebruiken. Stuur eens een mailtje naar de redactie voor informatie, liefst met je telefoonnummer (dan word je gebeld).

Wenskaarten maken en afdrukken

We verheugen ons over de zoveelste bijdrage van Henk Rieke. Deze keer beschrijft hij hoe je je eigen wenskaarten kunt maken met Paint Shop Pro 9.afbeelding op de kaart

Misschien vind je het nog wat vroeg voor wenskaarten? Of je wilt misschien nog wat oefenen? En de kerstzegels zijn na Sinterklaas al verkrijgbaar bij TNT (dat heette vroeger PTT). Bovendien komt de volgende SoftwareBus pas uit als je je wenskaarten al verstuurd moet hebben. Daarom plaatste de redactie het artikel van Henk Rieke in deze SoftwareBus.

 

 

 

PC-BSD gebruiken als server

Jan Stedehouder is een productief en begaafd spreker en schrijver over Linux in Nederland en daarbuiten. Hij beweegt zich ook vaak op het terrein van BSD, een soort broertje of zusje van Linux, begreep ik. In deze SoftwareBus begint hij een serie artikelen over de inzet van PC-BSD als server. Op basis van FreeBSD met voorgeconfigureerde KDE-desktop. Nou ja, lees zelf verder in deze en de volgende SoftwareBussen.

Abonneren?

Een abonnement op de SoftwareBus inclusief GigaHits kost voor HCC- en CompUsers-leden slechts € 15/jaar. Daarvoor krijg je elk jaar zes nummers op A4-formaat in full colour en uiteraard ook zesmaal de GigaHits DVD-ROM. Het goedkoopste computerblad van Nederland met de grootste hoeveelheid software! Aanmelden: www.CompUsers.nl/eShop.

Categorieën

Openbare bestandsbijlagen