maandag, 13 april 2009
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
·Preview SoftwareBus en GigaHits 2009-02·

Over enkele dagen weer in de bus!
De SoftwareBus en de GigaHits 2009-02 zijn alweer onderweg. In de loop van deze week worden ze bezorgd bij de abonnees. In verband met de paasdagen en de aangepaste planning bij drukker en distributeur zijn ze wat vervroegd ter post gegaan, dus het zou kunnen zijn dat sommigen ze nog ontvingen vóór de paasdagen.
“Alweer een ander gezicht”, zo begint hoofdredacteur Kees van der Vlies zijn 'Van de redactie'. En inderdaad, met ingang van dit nummer is de SoftwareBus opgemaakt door een DTP-team en met een professioneel opmaakprogramma. Helaas houdt Kees na 22 jaar op met zijn werk voor de redactie, maar het is geen afscheid laat hij uitdrukkelijk weten. Hij blijft actief kaderlid van CompUsers. Maar een woord van dank voor zijn vele werk en vooral zijn essentiële bijdrage van de laatste jaren is hier zeker op zijn plaats.
Een abonnement op de SoftwareBus kost (voor HCC- en CompUsersleden) slechts 15 euro per jaar. Zes nummers van 32 pagina's A4 in full colour en zes keer de GigaHits DVD-ROM vol nieuwe software. Losse nummers en abonnementen bestel je bij www.CompUsers.nl/eShop.
Inhoud eMailing
Bijna weer in de bus!
Compuserdag 25/4
voorjaarsschoonmaak
CeBIT 2009 Hannover
PaintShopPro
Back to the Future
Gesprek met computer
GigaHits 2009-02
·Surf naar eShop!·

 

 

Compuserdag 25 april in De Bilt
Je had zaterdag 25 april al in je agenda staan? Op die dag ben je namelijk welkom op onze CompUsersdag in De Bilt van 10-16 uur voor lezingen, Workshops, demo's, informatie, e.d. En de CompUsersleden verwachten we graag op onze jaarvergadering.
Er komt nog een eMailing speciaal over het programma voor deze dag. Maar je kunt vast kijken op www.CompUsers.nl (doe dat snel als je een Workshop wilt reserveren!) of natuurlijk in de SoftwareBus.
voorjaarsPCschoonmaak
In de toekomst zul je vaker een thema in de SoftwareBus aantreffen. In nummer 2009-02 is dat de 'voorjaarsPCschoonmaak'. Ook op de GigaHits vind je hier het nodige over terug.
Om pc-gebruikers te helpen, heeft CompUsers een 'voorjaarsPCopruiming' georganiseerd. Onder andere door een serie artikelen in hun magazine SoftwareBus 2009-02. Deze artikelen omvatten niet alle, maar wel een aantal heel belangrijke aspecten. Er is gelet op opruimacties en (gratis) programma's die relatief veilig zijn.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
  • voorjaarsPCopruiming
  • Registry opruimen
  • Autostarts en services
  • Harddisk opruimen  
  • Linux opschonen?
  • Programma's deïnstalleren
  • Defragmenteren harddisk
Op de details van het opruimen gaan we daarom hier niet in, bovendien staat daarvoor nog een speciale eMailing op het programma. Niet alleen SoftwareBusabonnees, maar alle pc-gebruikers zullen de problemen herkennen en geïnteresseerd zijn in de voorgestelde oplossingen.
Iedereen kan binnenkort de gehele artikelenserie vanaf www.CompUsers.nl/opruiming bekijken of downloaden, inclusief de bijbehorende programma's. De CompUsers VraagBaak kan zonodig verder helpen per e-mail, in forum.CompUsers.nl of per telefoon (0317-707 425). Zie voor verdere details www.CompUsers.nl/VraagBaak.
Op 25 april (CompUsersdag) wordt speciaal aandacht besteed aan de 'voorjaarsPCopruiming' in een lezing, Workshop en een 'inloop' waarbij je je eigen pc mag meenemen.
 
 
 
 
 
CeBIT 2009 Hannover
De grootste IT-beurs ter wereld zit er al weer een tijdje op. De HCC zorgde voor haar leden voor gratis kaarten en een goedkope busreis.
Heb je dit gemist? Jammer, maar volgend jaar krijg je hopelijk een herkansing. Je kunt wel een verslag lezen in de SoftwareBus.
 
Werken met PaintShopPro
Dit inmiddels volwassen programma is de 'shareware'-fase ontgroeid. Het wordt nu verkocht door Corel.
Henk Rieke geeft een mooi voorbeeld van fotobewerking met dit programma, inclusief zijn gedetailleerde werkwijze.
Back to the Future
Het CompUsers Plaform DigiFoto leverde nog een interessant artikel aan. Wessel Sijl laat ons terug zien op de foto's uit de oude doos. Met GIMP kun je die nog steeds maken. Zwart-wit, sepia, albuminedruk inclusief de aangevreten randen, grove korrels.
   
Praat eens met je computer
Omdat Nicolaas Kraft van Ermel zijn toetsenbord tijdelijk zo veel mogelijk met rust moet laten, raakte hij geïnteresseerd in 'natuurlijke spraakherkenningssoftware'. Zo, dat is een hele mond vol. Ik vraag me af of er een programma beschikbaar is dat zo'n lang woord foutloos kan verstaan!
Lees zijn artikel en probeer het zelf maar eens uit.
GigaHits 2009-02
Op deze GigaHits vind je onder andere de software behorende bij het SoftwareBus thema 'voorjaarsPCschoonmaak'. Als het aan CompUsers ligt, ga je de zomer in met een vlotte en schone pc.
Op de dual DVD-ROM staan weer meer dan 400 nieuwe programma's in een grote verscheidenheid. Kijk het overzichtelijke menu maar eens door, wellicht kom je iets tegen wat je al lang zocht.
Ook staan er deze keer de beloofde spellen op. Zoals gratis 'flightsimulators' voor pa, maar ook een computer aided design (CAD) programma voor de kinderen op basis van de bekende legostenen.
Voor de Linuxliefhebbers staan een aantal Linuxdistributies op de GigaHits. Ook voor de kinderen een speciale distributie. En met Ulteo Virtual Desktop kun je Linux onder Windows gebruiken.
Het uitgebreide jaarverslag 2008 van (toen nog) de DOSgg staat op de GigaHits. De laatste en nog vollediger versie vind je op www.CompUsers.nl onder het Ledenkatern.
 
 
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl